Jan begon zijn werkzame leven als griffier bij de kinderrechtbank, een baan die hij via een neef kreeg. Hij zag daar veel ellende en stapte over naar het civielrecht.
Hij werkte na zijn diensplicht als deurwaarder en werd gevraagd om op het ministerie te komen waar hij betrokken was bij het inrichten van een crisiscentrum tijdens de Wijster gijzelingszaak.
Hij werd gevraagd door Ruud Lubbers om naar het Ministerie van Justitie te komen om uiteindelijk via hem mee te gaan naar het Ministerie van Algemene Zaken.
Daar was hij hoofd Facilitaire- en informatie-aangelegenheden. Hierdoor was hij ook verantwoordelijk voor het onderbrengen van gasten bij staatsbezoeken.
Hij was ook betrokken bij het maken van draaiboeken voor het Koninklijkhuis. Zoals bij het overlijden van Prins Bernard.
Hij beheerde de gebouwen en was ook verantwoordelijk voor de beveiliging hiervan, waaronder het Catshuis.
Jan Lindsen neemt ons mee door de geschiedenis van het Catshuis.


Het Catshuis in Den Haag is in de 17e eeuw oorspronkelijk gebouwd als een buitenhuis voor de dichter/politicus Jacob van Cats. En het dankt zijn naam aan hem.
In de loop van de tijd heeft het verschillende functies gehad, waaronder een koninklijke residentie, is het sinds 1963 de ambtswoning van de minister-president van Nederland en wordt het gebruikt voor vergaderingen en officiële ontvangsten.
Vele staatshoofden en presidenten hebben door de jaren heen het Catshuis bezocht.
Jan kan daar mooie verhalen over vertellen.
Over Barbara Bush die Jan vroeg om te zorgen dat Bush senior op tijd naar bed zou gaan.
Mandela die door problemen met zijn knieën geen trappen kon lopen en daardoor niet in het Catshuis kon verblijven. Jan regelde een kamer met bed in het Binnenhof.
De Japanse president was zo gecharmeerd van het Catshuis met zijn rustige omgeving dat hij het wilde kopen. Maar Jan gaf aan dat het niet te koop was, voor geen enkel bedrag. Dit was niet het antwoord wat de Japanse president wilde horen en Jan en de president kregen hierover bijna ruzie.

Na deze interessante lezing was er tijd voor de lunch. Die dit keer verzorgd werd door niemand minder dan Arie Schep!
Heerlijke salades die er goed in gingen. Agaath sloot de lunch af met een heerlijk “luchtig” dessert.


